Basket

Vi træner meget – det kan sammenlignes med at spille i en klub

Der er træning dagligt, så eleverne kommer i super form og samtidig udvikler de sig meget som spillere. Vi spiller i den landsdækkende række under DBBF u-17 med vores drenge 1 og i A-rækken med hold 2,3 og 4.  Vores piger 1 spiller i Landsdækkende. Pige 2 spiller i en skoleliga og diverse turneringer.

Supersæson 2015-16 for drenge 1. Danske mestre, vinder af pokalturneringen og vinder af Scania Cup. Vores 2.,3. og 4. blev nr. 1, 2 og 4 i næstbedste række. Også i 18-19 blev holdet Danske Mestre.

Vores piger fik i 18-19 en midterplacering i den landsdækkende række. 

Baskettræningen

Baskettræningen foregår på engelsk. Det er fagsproget i basketball, og det er selvfølgelig godt at kunne forstå, hvad der bliver sagt i en timeout. Desuden bliver man rigtig dygtig til engelsk.

Basketlinjen er for øvede spillere. Det er en forudsætning, at man har spillet i klub. Det er vores ambition at vinde danmarksmesterskaberne i ynglingerækkerne, både for drenge og piger. Den megen træning betyder, at spillerne “rykker” rigtig meget i løbet af året. Det plejer at kulminere i foråret, når vi rejser til Vancouver eller Florida på udlandstur. Vi har f.eks. prøvet at spille mod et canadisk hold her i Nyborg i starten af året og tabe klart for sidenhen at slå samme hold med 50 i Vancouver!

Vi har vore egne busser, som vi bruger flittigt både til vores udekampe og ofte til kamp, når Svendborg Rabbits spiller i Basketligaen.

Undervisere

Vi er stolte over at have to af landets absolut bedste trænere, Craig Pedersen og Geof Kotila. De har heldigvis begge lovet at blive mange år frem på EVN. Vi har også Karen Kotila, som ud over at coache, er skolens fysioterapeut. Craig Pedersen er canadier, men har spillet professionel basketball i Danmark i 15 år. Han har trænet Svendborg Rabbits succesfulde hold gennem flere sæsoner. I sæsonen 2009-10 blev de endelig mestre efter flere 2. pladser. Craig har desuden været assisterende træner for herrelandsholdet og er nu islandsk landstræner sideløbende med jobbet her og i Rabbits. Geof Kotila er fra USA og har 8 DM-finaler bag sig, og ud af dem blev det til 6 danske mesterskaber som resultat. Karen Kotila er tidligere anfører for ligaholdet i Horsens og landsholdsspiller og fysioterapeut for damelandsholdet. Hun har også været på college i USA. Hun screener alle idrætselever ved starten af skoleåret med henblik på at tilrettelægge den skadesforebyggende fysiske træning. Teamet består desuden af Pascal Colman, som desuden er headcoach for Wulfpack i Basketligaen.

Tur til Canada eller USA

Der indgår en tur til den anden side af Atlanten, nemlig til Vancouver i Canada eller til Florida, USA. I 2020 bliver det Florida, hvor vi skal spille mod forskellige highschools. Eleverne er indkvarteret hos værtsfamilier. Turene er fantastisk både basket- og oplevelsesmæssigt. Turen er betalt over skolepengene.

Se mere på vores FaceBookside: https://www.facebook.com/evnbasketball/