Kunst

Er du interesseret i kunst, og har du lyst til at afprøve dine evner inden for kunsten?

Så er dette linjefag lige noget for dig. Vi er en lille gruppe elever i 9. og 10. klasse og har ca. 9 timer om ugen. Du behøver ikke at have lavet mesterværker, du skal blot være nysgerrig og interesseret i at arbejde med faget.

I værkstedet

Her arbejder vi praktisk med mange forskellige teknikker og materialer. Eksempelvis maleri, tegning, grafik, skulptur, film og foto (mulighed for traditionel S/H fotolaboratorie). I begyndelsen af skoleåret arbejder vi med korte forløb, herefter kan du selv vælge projekter, som er længerevarende, og som giver dig tid til at fordybe dig i faget. Det væsentlige i faget er den skabende proces og ikke nødvendigvis, at arbejdet ender med det udtryk, som først var tænkt. Vi arbejder dog hen mod at udstille vores kunstværker. Vores udstillingssted er skolens spisesal og værkstedet. Du har også mulighed for at lave udsmykningsopgaver andre steder på skolen. Værkstedet har du også adgang til i din fritid.

Studieture

I september rejser vi en uge til Berlin, Paris eller Vilnius. Det er en studierejse, hvor vi besøger nogle af byens kunstmuseer. Vi arbejder med film og foto, som vi bearbejder, når vi kommer hjem. Når vi er i Berlin, medbringer vi kunst hjemmefra og udstiller i et galleri på Schönhauser Allee. Det tilhører privatskolen KLAX, som vi har samarbejdet med gennem mange år.
I foråret rejser vi på studietur til New York i to uger. Vi vil her deltage i workshops, arbejde med fotos, video og andre udtryksmidler.

Lærer

Lærer på linjefaget kunst er Mogens Justesen, som har arbejdet med foto, film og skulptur gennem mange år. Han har deltaget i udstillinger i Danmark, Tyskland, Slovakiet, Østrig, Litauen og Cuba. Se hans hjemmeside www.mogensjustesen.dk. Her kan du også se kunstværker af elever på efterskolen ved Nyborg.