Besøg vores Facebookside Besøg vores Instagram Send os en e-mail

Basketlinje

En masse træning, en masse grundlæggende, en masse teamarbejde, en masse fællesskab.

Hos EVN er vores mål at forbedre de unges liv gennem basketball. På så mange måder mener vi, at basketball er en afspejling af disse træk i den virkelige verden. Vi bruger ord som entusiasme, disciplin, ærlighed, respekt, teamarbejde og fokus i vores daglige praksis. At forbedre individet som både person og spiller er vores ultimative mål. Vi ønsker, at unge skal vide, at succes ikke kommer fra ”held”, men fra hårdt arbejde og vedholdenhed! Hvis vi kan give disse værktøjer til vores spillere/elever og lære dem, hvordan de bedst kan bruge dem, vil vores vi nå vores målsætning.

I vores basketballprogram følger du uddannelsesplanen ligesom en normal 9. eller 10. klasseskole. Engelsk, dansk, matematik plus valgfag er påkrævet. På EVN forventes det, at du møder op og deltager i undervisningen, hvis du vil på banen!

Supersæson 2015-16 for drenge 1. Danske mestre, vinder af pokalturneringen og vinder af Scania Cup. Vores 2.,3. og 4. blev nr. 1, 2 og 4 i næstbedste række. Også i 18-19 blev holdet Danske Mestre.

Baskettræningen

På EVN træner vi hver dag i ugen! Masser af basketball, styrketræning, coretræning og yoga. Du kommer i den bedste form i dit liv, hvis du vil det!

Vores træninger forløber typisk som 50/50 sessioner. 50% af tiden kører vi individuelle grundlæggende træning som scoring-moves, footwork, jump shots, passing, ball-handling og individuelt forsvar. De øvrige 50% af tiden vil være til holdspil: Concept play som screen/roll, perimeter play, transition play og cutting.

Selvfølgelig giver vi dig masser af muligheder på EVN til at arbejde på dit spil og træne i vores motionscenter i din fritid. Når du kombinerer alt det med de mange fællesskabsaktiviteter og valgfag på tværs af linjerne,  vil du se, at der er masser at give sig til.

En forudsætning for basketballlinjen på EVN er, at du har spillet organiseret basketball på klubniveau. Vi har hold i flere rækker - lige fra landsdækkende til a-rækken. Alle spiller kampe - alle får spilletid. Alt  det vi øver os på, skal afprøves i kampe. 

Vi har vore egne busser, som vi bruger flittigt både til vores udekampe og vi tager ofte til kampe, eks.vis, når Svendborg Rabbits spiller i Basketligaen.

Undervisere

Vi er stolte over at have to af landets absolut bedste trænere, Craig Pedersen og Geof Kotila. De har heldigvis begge lovet at blive mange år frem på EVN. Vi har også Karen Kotila, som ud over at coache, er skolens fysioterapeut.

Craig Pedersen er canadier, men har spillet professionel basketball i Danmark i 15 år. Han har trænet Svendborg Rabbits succesfulde hold gennem flere sæsoner. I sæsonen 2009-10 blev de endelig mestre efter flere 2. pladser. Craig har desuden været assisterende træner for herrelandsholdet og er nu islandsk landstræner sideløbende med jobbet her. Han har været med til Eurobasket 2 gang med Island i 2015 og 2017.

Geof Kotila er fra USA, hvor han har været collegetræner. Som træner i Danmark er det blevet til 2 gange coach of the year, 8 DM-finaler og ud af dem blev det til 6 danske mesterskaber med Bakken Bears og Horsens IC.  Derudover har Geof coachet på Island, hvor det i løbet af de to år også blev til mesterskaber. Det er også blevet til 5 år i Næstved, hvor han coachede holdet til klubbens første broncemedalje.

Karen Kotila er tidligere anfører for ligaholdet i Horsens og landsholdsspiller og fysioterapeut for damelandsholdet. Hun har også været på college i USA. Hun tager sig af alle idrætselever på skolen og tilrettelægger den skadesforebyggende fysiske træning. Er uheldet ude diagnosticerer Karen skaden og hjælper spillerne med planlægning og gennemførsel af genoptræningen. 

Teamet består desuden af coach Pascal Colman, tidligere succesrig træner for BMS ungdomshold og senest i front for Wolfpack. 

Se mere om vores fysioterapeut her på EVN

Tur til Canada eller USA

Årets højdepunkt for mange af vores studerende er vores årlige ture! Vi har en introtur i den første del af sæsonen normalt inden i Danmark for at lære hinanden at kende! I januar pakker hele skolen sammen og rejser til Østrig for en 5-dages skitur, hvor fællesskab og sjov er højeste prioritet. Slutningen af året går turen til enten Florida eller Canada afhængigt af året. På denne 2-ugers tur bor du bl.a. hos værtsfamilier, spiller mod hold fra lokalområdet og ser dele af begge lande, som ikke kun er turistfælderne! Mange af vores spillere opretholder stadig kontakt med deres "værtsfamilier" den dag i dag! En fantastisk oplevelse! Alle vores skolerejser betales igennem "skolepengene"!

Turneringer

Vores drenge og piger spiller begge i de landsdækkende U17 DBBF-turneringer. Vi har 2 drenge og 1 damer hold, der spiller på det øverste niveau. Vi har også drengehold, der spiller i U17 A Vest-division, og vi har normalt et damerhold i U17 A Øst-divisionen. Både drenge og piger vil kunne, afhængigt af året, konkurrere i Scania Cup såvel som i ISF skole-verdensmesterskabet.

Mvh. Baskettrænerne

Craig Pedersen 🇨🇦 Basketball
Geof Kotila 🇺🇸 Basketball
Karen Kotila Basketball/Fysioterapi
Katinka Haarder Basketball / Dansk
Dan Vestergaard Sørensen Basketball
Malthe Holm Christensen Basketball/Matematik
Pascal Colman Basketball

Nyheder

24 jun

EVN 21/22 Vi kommer til at savne jer💙💙💙

Se opslaget på Facebook
10 jun

Tillykke Cecilie🇩🇰 Vi kunne ikke være mere stolt af dig💙 Liga- og landstrænerne har stemt og denne gang er den målfarlige angriber fra HB Køge Women løbet med den forne...

Se opslaget på Facebook
17 maj

🇩🇰DANMARKSMESTER🏆 EVNs fodboldpiger har ved Final4 vundet Skoleligaen med en sejr over Hjemly i finalen. Vi er super stolte af jer piger, I er EVN💙

Se opslaget på Facebook