Besøg vores Facebookside Besøg vores Instagram Send os en e-mail

Basketlinje

En masse træning, en masse grundlæggende, en masse teamarbejde, en masse fællesskab.

Hos EVN er vores mål at forbedre de unges liv gennem basketball. På så mange måder mener vi, at basketball er en afspejling af disse træk i den virkelige verden. Vi bruger ord som entusiasme, disciplin, ærlighed, respekt, teamarbejde og fokus i vores daglige praksis. At forbedre individet som både person og spiller er vores ultimative mål. Vi ønsker, at unge skal vide, at succes ikke kommer fra ”held”, men fra hårdt arbejde og vedholdenhed! Hvis vi kan give disse værktøjer til vores spillere/elever og lære dem, hvordan de bedst kan bruge dem, vil vores vi nå vores målsætning.

I vores basketballprogram følger du 10. klasses uddannelsesplan. Derudover har du mulighed for at vælge en masse valgfag. På EVN forventes det, at du møder op og deltager i undervisningen, hvis du vil på banen!

Baskettræningen

På EVN træner vi hver dag i ugen! Masser af basketball, styrketræning, coretræning og yoga. Du kommer i den bedste form i dit liv, hvis du vil det!

Vores træninger forløber typisk som 50/50 sessioner. 50% af tiden kører vi individuelle grundlæggende træning som scoring-moves, footwork, jump shots, passing, ball-handling og individuelt forsvar. De øvrige 50% af tiden vil være til holdspil: Concept play som screen/roll, perimeter play, transition play og cutting.

Selvfølgelig giver vi dig masser af muligheder på EVN til at arbejde på dit spil og træne i vores motionscenter i din fritid. Når du kombinerer alt det med de mange fællesskabsaktiviteter og valgfag på tværs af linjerne, vil du se, at der er masser at give sig til.

En forudsætning for basketballlinjen på EVN er, at du har spillet organiseret basketball på klubniveau. Vi har hold i flere rækker - lige fra landsdækkende til a-rækken. Alle spiller kampe - alle får spilletid. Alt det vi øver os på, skal afprøves i kampe. 

Vi har vores egne busser, som vi bruger til vores udekampe og vi tager ofte til kampe, eks. vis, når Svendborg Rabbits spiller i Basketligaen.

Undervisere

Vi er stolte over at have to af landets absolut bedste trænere, Craig Pedersen og Kevin Grandberg.

Malthe Christensen er vores nye ”gamle”. Malthe har nemlig selv gået på skolen og er nu basketballtræner og matematiklærer! Vi har også Karen Kotila som er skolens fysioterapeut.

Craig Pedersen er canadier, men har spillet professionel basketball i Danmark i 15 år. Han har trænet Svendborg Rabbits gennem flere sæsoner. I sæsonen 2009-10 blev de endelig mestre efter flere 2. pladser. Craig har desuden været assisterende træner for herrelandsholdet og er nu islandsk landstræner sideløbende med jobbet her. Han har været med til Eurobasket 2 gang med Island i 2015 og 2017.

Karen Kotila er tidligere anfører for ligaholdet i Horsens og landsholdsspiller og fysioterapeut for damelandsholdet. Hun har også været på college i USA. Hun tager sig af alle idrætselever på skolen og tilrettelægger den skadesforebyggende fysiske træning. Er uheldet ude diagnosticerer Karen skaden og hjælper spillerne med planlægning og gennemførsel af genoptræningen. 

Se mere om vores fysioterapeut her på EVN

Udlandsrejser

Årets højdepunkt for mange af vores studerende er vores årlige ture! Vi har en introtur i den første del af sæsonen normalt i Danmark for at lære hinanden at kende! I januar pakker hele skolen sammen og rejser til Østrig for en 5-dages skitur, hvor fællesskab og sjov er højeste prioritet. Slutningen af året går turen til enten Florida eller Canada afhængigt af året. På denne 2-ugers tur bor du bl.a. hos værtsfamilier, spiller mod hold fra lokalområdet og ser dele af begge lande, som ikke kun er turistfælderne! Mange af vores spillere opretholder stadig kontakt med deres værtsfamilier den dag i dag! En fantastisk oplevelse! Alle vores skolerejser betales igennem skolepengene!

Turneringer

Vores drenge og piger spiller begge i de landsdækkende U17 DBBF-turneringer. Vi har 2 herre- og 2 damehold, der spiller på det øverste niveau. Vi har også drengehold, der spiller i U17 A Vest-division, og vi har normalt et damehold i U17 A Øst-divisionen. Både drenge og piger vil kunne konkurrere i Scania Cup eller en lignende turnering.

Mvh. Baskettrænerne

Craig Pedersen 🇨🇦 Basketball
Karen Kotila Basketball/Fysioterapi
Katinka Haarder Basketball / Dansk
Dan Vestergaard Sørensen Basketball
Malthe Holm Christensen Basketball/Matematik
Kevin Shawn Grandberg🇨🇦 Basketball

Nyheder

01 jun

EVN-BASKETCAMP Er for alle basketballspillere mellem 11 og 15 år. Den løber i efterårsferien fra fredag d. 11. oktober kl. 16 til tirsdag d. 15. kl. 16 og er for både pige...

Se opslaget på Facebook
22 maj

🤾‍♂️💥 Vil du være en del af EVN Håndbold! Besøg os onsdag d. 5. juni. Oplæg kl. 19:00, mulighed for rundvisning fra kl. 18:30. Vi har stadig få ledige drengepladser på vo...

Se opslaget på Facebook
14 maj

🏆⚽️ Kæmpe tillykke til vores fantastiske fodboldpiger på EVN! De har lige vundet både Skoleliga 1 og 2! 🎉👏 Vi er så stolte af jer alle sammen! 🌟 #EVNfodbold #Skoleliga...

Se opslaget på Facebook