Worldwide-linjen er til dig, der flirter med tanken om at komme ud i verden og brænder for at udforske den
Worldwide er et vindue til verden. Her rejser vi os fra liggestolene for med åbent sind at møde fremmede kulturer.
Rejserne er mødet med mennesker, hvis traditioner, mentalitet, mad, sprog og ikke mindst kultur og samfund er meget anderledes sammenlignet med det, vi kender. Rejserne er oplevelser og indtryk, der udvider vores horisont og giver os en bedre forståelse for verdens mangfoldighed og forbereder os på selv at tage på rejse senere.
En verden til forskel
Mødet med fremmede kulturer er krævende. Vi skal huske på, at for dem, vi besøger, er det os, der er anderledes og fremmede. Det er derfor vigtigt at være godt forberedt. Store dele af skoleåret går med en samfundsfaglig tilgang til projektarbejde om de lande, vi skal besøge. Du skal lære både at arbejde alene og sammen med andre. Vi arbejder målrettet på at blive dygtige til de store opgaver, som kræves senere i dit uddannelsesliv, så som AT–forløb, studieretningsopgaver og studieretningsprojekter. Du skal have lysten, interessen og tålmodigheden til at fordybe dig i et fremmed lands kultur.
Verden som linjefag
Vi interesserer os for samfund, der er anderledes end vores eget. Vi har fokus på, hvordan demokrati og samfund er skruet sammen andre steder i verden.
Vi har udvekslingsprojekter med spansktalende lande. Derfor har vi obligatorisk spanskundervisning på linjen.
I efteråret rejser vi en uge til et europæisk land og laver projekt herom.
Den store forårsrejse går for tiden til Chile. Den første uge er eleverne privat indkvarteret i Illapel. Vi har også her et udvekslingsprogram med en lokal skole. Den anden uge rejser vi rundt i Chile. Helt ekstraordinært var Worldwiderne på Påskeøen i 5 dage i skoleåret 2016-17! Normalt rejser vi til en destination i Chile og måske ind i Argentina i den anden uge. Turen varer i alt 16 dage.
Woldwide-linjen – et moderne undervisningsår
Videnssamfundet er det vigtigste begreb i øjeblikket. Det handler ikke om at kunne kongerækken men om at vide, hvor man finder oplysninger og at kunne vurdere den viden, man finder – at være kildekritisk.