Besøg vores Facebookside Besøg vores Instagram Send os en e-mail

Worldwide linje

Worldwide-linjen er til dig, der flirter med tanken om at komme ud i verden og brænder for at udforske den

Worldwide er et vindue til verden. Her rejser vi os fra liggestolene for med åbent sind at møde fremmede kulturer.

Rejserne er mødet med mennesker, hvis traditioner, mentalitet, mad, sprog og ikke mindst kultur og samfund er meget anderledes sammenlignet med det, vi kender. Rejserne er oplevelser og indtryk, der udvider vores horisont og giver os en bedre forståelse for verdens mangfoldighed og forbereder os på selv at tage på rejse senere.

En verden til forskel

Mødet med fremmede kulturer er krævende. Vi skal huske på, at for dem, vi besøger, er det os, der er anderledes og fremmede. Det er derfor vigtigt at være godt forberedt. Store dele af skoleåret går med en samfundsfaglig tilgang til projektarbejde om de lande, vi skal besøge. Du skal lære både at arbejde alene og sammen med andre. Vi arbejder målrettet på at blive dygtige til de store opgaver, som kræves senere i dit uddannelsesliv, så som AT–forløb, studieretningsopgaver og studieretningsprojekter. Du skal have lysten, interessen og tålmodigheden til at fordybe dig i et fremmed lands kultur.

Verden som linjefag

Vi interesserer os for samfund, der er anderledes end vores eget. Vi har fokus på, hvordan demokrati og samfund er skruet sammen andre steder i verden.

Vi har udvekslingsprojekter med spansktalende lande. Derfor har vi obligatorisk spanskundervisning på linjen.

I efteråret rejser vi en uge til et europæisk land og laver projekt herom. 

Den store forårsrejse går for tiden til Chile. Den første uge er eleverne privat indkvarteret i Illapel. Vi har også her et udvekslingsprogram med en lokal skole. Den anden uge rejser vi rundt i Chile. Helt ekstraordinært var Worldwiderne på Påskeøen i 5 dage i skoleåret 2016-17! Normalt rejser vi til en destination i Chile og måske ind i Argentina i den anden uge. Turen varer i alt 16 dage.

Woldwide-linjen – et moderne undervisningsår

Videnssamfundet er det vigtigste begreb i øjeblikket. Det handler ikke om at kunne kongerækken men om at vide, hvor man finder oplysninger og at kunne vurdere den viden, man finder – at være kildekritisk.

Viden

Der tales om ”videnssamfundet” og ”den globale landsby”. Globaliseringen er en realitet; vi er næsten altid online og kan følge hinanden, selv på den anden side af jorden. Man skal kunne begå sig i en multikulturel og international verden.

Skolen har således en central opgave, som handler om, at eleverne tilegner sig viden om og interesse for verden uden for Danmarks grænser og kompetencer til at handle og klare sig selv i internationale sammenhænge. Her tænkes på sproglige og kommunikative kompetencer, såvel som viden om og indsigt i andre kulturer, samt forståelse for disse. Dokumentation af den ene eller anden slags spiller en kæmpe rolle i dagligdagen, og derfor er billeddokumentation også en vigtig del af Worldwide. Vi dokumenterer det, vi ser, ved hjælp af foto og film.

Worldwide-linjen sigter mod at styrke selvstændighed og at tage ansvar for egen læring gennem oplevelser ude i verden.

Worldwide-linjen handler om, at eleven forberedes bedst muligt på sit videre uddannelsesforløb, men det handler også om at kvalificere sig til den samfundsmæssige virkelighed. Overordnet kan Worldwide siges at være et dannelsesprojekt, som handler om kulturmødet. Konkret drejer det sig om at studere to lande: Et europæisk og et latinamerikansk land og derefter formidle sin viden til andre på basis af en bedre forståelse for sig selv og verden.

Mvh. Worldwide lærerne

Pauline Sepulveda Lærer WorldWide
Marianne Jørgensen Lærer WorldWide
Louise Vinter Studievejleder & Historie

Nyheder

01 jun

EVN-BASKETCAMP Er for alle basketballspillere mellem 11 og 15 år. Den løber i efterårsferien fra fredag d. 11. oktober kl. 16 til tirsdag d. 15. kl. 16 og er for både pige...

Se opslaget på Facebook
22 maj

🤾‍♂️💥 Vil du være en del af EVN Håndbold! Besøg os onsdag d. 5. juni. Oplæg kl. 19:00, mulighed for rundvisning fra kl. 18:30. Vi har stadig få ledige drengepladser på vo...

Se opslaget på Facebook
14 maj

🏆⚽️ Kæmpe tillykke til vores fantastiske fodboldpiger på EVN! De har lige vundet både Skoleliga 1 og 2! 🎉👏 Vi er så stolte af jer alle sammen! 🌟 #EVNfodbold #Skoleliga...

Se opslaget på Facebook